Vernisáž výstavy Cesta Ohně 2020

Vernisáž, která proběhla 18. září 2020 v galerii Panský dům v Uherském brodě, se vydařila a byla plná nevšedních zážitků. Během úvodního slova Josefa Koláčka byla spatřena jedna z motorových lampiček, kterak se pokouší o útěk hlavním vchodem. Chtěli bychom poděkovat návštěvníkovi, který jí duchapřítomně přišlápnul napájecí šňůru. Lampička byla eskortována zpět na svůj podstavec a zafixována žvýkačkou.

Během proslovu se nečekaně vypařilo víno – i přes korkové zátky! Naštěstí šla kolem družina potulných samurajů, kteří se s námi podělili o lahev saké výměnou za nabroušení jejich katan. Krátce po degustaci vlčnovského saké a tradičních japonských vdolečků se hosté rozprostřeli po prostoru galerie v níž bylo vystaveno kolektivní dílo rodiny Koláčkových.

Doufáme, že jste se na vernisáži cítili příjemně, protože my rozhodně ano. Pokud se vám výstava líbila alespoň trochu, napište nám, co vás zaujalo. Jestliže se vám líbila opravdu moc, řekněte o nás svým (movitým) přátelům! Pokud jste neměli možnost přijet na vernisáž, výstava bude otevřená až do 18. října a pokud to nestihnete, fotogalerie na našem webu bude otevřená navždy!

Na fotkách si také jistě všimnete, že kované ryby nemají roušky. Samozřejmě jsme je na to před zahájením upozornili, ale ryby argumentovaly tím, že na žaberní dýchání se povinnost nosit roušky nevztahuje. Pokud plánujete výstavu navštívit, buďte prosím ohleduplní (k našim rybám, samozřejmě). Děkujeme!

Fotografie: © Markéta Švehlíková; © Richard Kořínek